fbpx
Lappland Media & PHOTO ADVENTURES AB

Lär känna våra fotoguider

Våra fotoguider

Peter Rosén

Photographer, Guide

Peter Rosén

Som forskare i miljövetenskap bosatte jag mig i Abisko. Där blev de storslagna fjällen och den vildmark som omgav min arbetsplats snabbt föremål för min favorithobby, och jag började fånga den ständigt föränderliga skönheten i det subarktiska landskapet på bild. Mitt miljöintresse och passion för fotografering ledde till att jag 1996 startade företaget RosénMedia. Med mina bilder vill jag förmedla det Lappland som jag är mest stolt över: det orörda landskapet med dess flora och fauna samt naturfenomen som Aurora Borealis och midnattssolen, som båda skänker extra skönhet åt sina säsonger.

Peters utbildning och miljöforskning, kärlek till fotografi och hängivenhet till kvalitet har förvandlat hans hobby till ett framgångsrikt och uppskattat företag som han sedan 2012 driver på heltid. I över 20 års tid har jag levererat bilder till uppdragsgivare runt om i världen och har medverkat i mer än 100 tidskrifter samt i tv-sändningar, böcker och annan marknadsföring. Jag levererar även regelbundet fotografier till artiklar, bildspel och diverse marknadsföring.

Jag är också stolt över min första bok, utgiven på eget förlag. Norrskenet har varit ett favoritmotiv i många år, och med boken Aurora Borealis i Lappland ville jag förmedla den vördnad vi känner inför det magiska ljusspelet. Aurora Borealis i Lappland såldes i över 4 000 exemplar innan den ens publicerats, vilket visar en av styrkorna med att vara verksam i ett Lappland, där nätverken är starka och turistnäringen går på högvarv. Under 2016 kom hans andra bok ut Midnattssol över Lappland.

Peter är också en uppskattad fotolärare och har gett fotokurser sedan 2001. Samtliga deltagare som gett honom kommentarer på Tripadvisor har gett honom högsta betyget 5 stjärnor.

Göran Strand

Photographer

Göran Strand

Göran Strand har varit en ivrig astrofotograf sedan början av 1990-talet och har stor passion för att utforska astrofotografering och olika ljus- och himlafenomen på kreativa sätt. Flera av hans bilder har publicerats av NASA: s Astronomy Picture Of the Day, SpaceWeather.com, National Geographic, MS NBC och flera andra nationella och internationella medier.

Hans filmmaterial har använts av bland annat Coldplay, Spitz Incorporated, Discovery Channel, MSNBC, SVT och flera webbaserade nyhetsmedier. Under 2016 och 2013 belönades han som årets bästa astrofotograf i Sverige. I november 2016 släppte den svenska posttjänsten PostNord AB fem av sina norrskensbilder som frimärken. Han har släppt två böcker, Jämtlandsnatt 2012 och Ljusår – ett år av ljus som släpptes 2016.

Göran har guidat olika fotogrupper i flera år, inte bara för norrsken, utan också för astrofotografering och total solförmörkelser. Under de senaste åren har han arbetat tillsammans med Bonnier-publikationer i Danmark som fotoguide på deras totala solförmörkelseturer.

Han undervisar regelbundet fotografstudenter på gymnasiet om astrofotografering och olika himlafenomen och håller flera offentliga föreläsningar varje år.

Publicerade böcker

Ljusår

Jämtlandsnatt

David Evans

Photographer

David Evans

David Evans är en Lonely Planet rese- och landskapsfotograf, reseskribent och en Master of Photography (AIPP) som skapar bilder av hög trohet, djup och substans.

David har vunnit många fina internationella bildpriser och 2015 vann han Canon Australian Professional Photography Awards med den högsta poänsättningen någonsin, med en serie bilder skapade i svenska Lappland. David guidar tillsammans med Peter Rosén sedan flera år tillbaka på 8 dagarturerna genom Lappland.

Publicerade böcker

Australia Facing the South Panoramic Prints

The Face of Australia Panoramic Prints

The Face of New Zealand prints for the home

Hans-Olof Utsi

Photographer

Hans-Olof Utsi

Hans Olof Utsi har under sina mer än 20 år som yrkesfotograf jobbat med multinationella företag som SAAB, Volvo, Vattenfall, Sandvik och PEAB och är yrkesverksam både inom film och stillbild.

Han är också en mycket duktig porträtt och bröloppsfotograf så bli inte förvåndad om han lånar din kamera för att ta några bilder åt dig.
Certificates of Excellence

Vi har tilldelats
TripAdvisor
Certificate of Excellence Award

varje år sedan 2015 och är det bäst rankade norrskensföretaget i Sverige på TripAdvisor.

TripAdvisor
2015, 2016, 2017, 2018, 2019


© 2020 Peter Rosén/Lappland Media AB
All rights reserved