Lappland Media & PHOTO ADVENTURES AB

Peters bilder speglar det som vi är mest stolta över i Norrbotten.

Fotografen
bakom
företaget

Peter Rosén har en lång och framgångsrik karriär som miljöforskare i Abisko. De fantastiska fjällen och naturen var alltid en del av hans dagliga liv och blev snabbt föremål för hans favorithobby – fotografering. 1996 grundade han Rosén Media för att tillgodose de ökande förfrågningarna om att köpa hans bilder. Vad Peter ser genom sin kamera förmedlar den Norrbottniska själen, det som många besökare längtar efter. Peters utbildning och forskning om miljön, kärlek till fotografering och känsla för kvalitet har förvandlat hans hobby till ett framgångsrikt och hyllat företag.
photographer Luleå

Fånga
Norrbottens
själ
åt Dig

Peters är invald i den anrika föreningen Naturfotograferna/N som samlar de främsta naturfotograferna i Sverige. Han bilder och filmer speglar det vi är mest stolta över här i Norrbotten – landskapet, dess flora och fauna, naturfenomenen så som norrsken och midnattssolen som paketerar allt så vackert med årstiderna. Lägg nu till den mänskliga dimensionen i Norrbotten. Skratt, lugn, lek och äventyr. En kärlek till naturen som har utvecklats runt omkring oss. Peters företag har levererat bilder över hela världen i nästan 30 år och har dykt upp i mer än 100 publikationer, TV-sändningar, böcker, marknadsföringsmaterial och mer. Dessutom producerar hans företag artiklar för tidskrifter, böcker, souvenirer så som vykort, kylskåpsmagneter, fotoböcker och smycken. Under senare år har han bland annat filmat åt National Geographic, Netflix, SVT, NRK, Discovery Channel men även lokalt till eg. Swedish Lapland, Kiruna Lapland, Visit Sweden och Luleå kommun. Se några av hans bilder via Lapplands bildbyrå som drivs av Peter.

Nya äventyr
driver oss
framåt

För att markera en ny era i vårt egna äventyr bytte företaget namn 2012 till Lapland Media AB. Samtidigt utökade vi vår verksamhet med exklusiva guidade fotoresor med fokus på norrsken, samisk kultur och midnattssol. Dessa kurser sponsras av Canon och Manfrotto vilket ger deltagarna chansen att testa objektiv och stativ som de kanske inte har själva.

Fotoböcker om norrsken & midnattssolens tid

Vi är också glada över våra två böcker från eget förlag. Norrsken har varit Peters favorittema i många år, och boken Aurora Borealis i Lappland förmedlar den vördnad som upplevs genom att se norrsken. Boken Aurora Borealis i Lappland sålde i över 4000 exemplar innan den ens publicerades. Det är en del av styrkan att vara en aktiv och professionell fotograf i Norrbotten. Vår bok Midnattssol över Lappland är en vackert illustrerad fotobok. Fantastiska bilder av djur, natur och samisk kultur och poetiska dikter och faktatexter av Lisa Holmström. Se fler av våra böcker och smycken via vår webbshop .
Lapland Media AB är där vi vill vara – redo att hjälpa Er med bilder, filmer, fotoäventyr eller souvenirer. I den form ni önskar.
Kanske vi ses vid foten av fjället snart …

Lappland Media
© 2024 Peter Rosén/Lappland Media AB
All rights reserved