fbpx
Lappland Media & PHOTO ADVENTURES AB

Peters bilder speglar det vi är mest stolta över i Norrbotten.

Fotografen
bakom
företaget

Peter Rosén har en lång och framgångsrik karriär som miljöforskare i Abisko. Fjällen och subarktiska vildmarken var alltid en del av hans dagliga liv och blev snabbt hans favorithobby – fånga den ständigt föränderliga skönheten i Lappland på bild och film. 1996 grundade han RosénMedia för att tillgodose marknaden med bilder från norr. Det Peter ser genom sin lins förmedlar Lapplands sanna själ, allt som besökarna längtar efter. Peters utbildning och miljöforskning, kärlek till fotografi och hängivenhet till kvalitet har förvandlat hans hobby till ett framgångsrikt och uppskattat företag som han sedan 2012 driver på heltid.

Peter skapar
bilder åt Dig
med det unika
ljuset i norr

Med mina bilder vill jag förmedla det Lappland som jag är mest stolt över: det orörda landskapet med dess flora och fauna samt naturfenomen som norrsken och midnattssol, som båda skänker extra skönhet åt sina säsonger. Lägg sedan till den mänskliga dimensionen av Lappland. Skratt, stillhet, en levande kultur, lekfullhet och äventyr – vårt samspel med naturen runt omkring oss. I 25 års tid har jag levererat bilder till uppdragsgivare runt om i världen och har medverkat i mer än 100 tidskrifter samt i tv-sändningar, böcker och annan marknadsföring. Jag levererar även regelbundet bilder till artiklar och diverse marknadsföring. Är du på jakt efter unika bilder från Lappland? Bläddra gärna bland Peters bilder och filmklipp via Laplands bildbyrå som drivs av Peter.

Nya äventyr
driver oss
framåt

För att markera en ny era i mitt eget äventyr som fotograf döptes RosénMedia under 2012 om till Lappland Media AB, ett namn som bättre förmedlar företagets fokus. Samtidigt utökades verksamheten till att även erbjuda exklusiva, guidade fotokurser med inriktning mot norrsken, djur och samisk kultur. Dessa kurser är sponsrade av Canon och Manfrotto och är en del av Canons fotoskola, vilket ger deltagarna möjlighet att testa kameror, objektiv och stativ utan att behöva köpa dem själva. Kurserna sker inom Lappland Photo Adventures, en del av Lappland Media AB.

Fotoböcker om Norrsken och livet kring Midnattssolens tid

Jag är också stolt över mina båda böcker, utgivna på eget förlag. Norrskenet har varit ett favoritmotiv i många år, och med boken Aurora Borealis i Lapland ville jag förmedla den vördnad jag känner inför det magiska ljusspelet. Boken Aurora Borealis i Lapland såldes i över 4,000 exemplar innan den ens var utgiven, vilket visar en av styrkorna med att vara verksam i ett Norrbotten, där nätverken är starka och turistnäringen går på högvarv. Vår bok Midnattssol över Lappland är en vackert illustrerad fotobok. Bilder på djur, natur och samisk kultur varvas med poetiska dikter och faktatexter om Lappland skrivna av Lisa Holmström. Boken speglar livet i Lappland från sista norrskenet under vårvintern till höstfärgerna i september. Se mer om våra böcker, vykort, kylskåpsmagneter, nyckelringar books och jewelry via vår web shop.
Med Lappland Media AB är jag precis där jag vill vara – redo att leverera vackra bilder, äventyr och stillhet från Lappland. Något att uppleva, antingen i verkligheten eller genom ett fotografi, film eller smycken. Välkommen som betraktare, bildköpare eller kommande gäst på fototurer! Bläddra i bildarkivet eller bland souvenirer och smycken och upplev det som jag är som mest stolt över. Kanske vi ses vid foten av fjället snart?
Kanske vi ses vid foten av berget snart …
Peter Rosén

© 2020 Peter Rosén/Lappland Media AB
All rights reserved