fbpx
Fotoresa

Malören & Haparanda Sandskär

4 Dagar, Allt inkluderat

Datum 2021

10-13 juni 7 platser kvar

Andra datum möjliga för grupper.

FOTORESANS HÖJDPUNKTER

 • Upplev två av Sveriges mest säregna öar långt ut i Bottenviken med fotograf Peter Rosén.
 • Utveckla din fotografering. Vi går igenom allt från landskap, djur, fågel, drönar och macrofotografering.
 • Max. 7 deltagare för en genuin upplevelse.
 • Fokus blir på fotografering men går också igenom bildredigering i photoshop och lightroom och andra redigeringsprogam vid önskemål.
 • Tillgång till stort urval av Canon objektiv inkl. långa teleobjektiv, flytgömsle samt demonstration av drönarfotografering.
 • Möjlighet att lära sig mer om att filma med din systemkamera.
 • Tillgång till vedeldad bastu och fina sandstränder precis intill ditt boende.
 • Helpension med boende i Lotsstugan på Malören, vedeldad bastu, alla transporter från flygplatsen eller tågstationen i Luleå tor Malören och Haparanda Sandskär.
Äntligen! Nu finns chansen att besöka två av Sveriges mest säregna öar mitt i nordligaste Bottenviken. Malören är ett naturreservat och Happaranda Sandskär en nationalpark som inte liknar något annat i Sverige. Ett unikt och exklusivt resmål för den som vill uppleva havets lugn, tystnad, men ändå ha möjlighet till upplevelser och fotografering.
Vi erbjuder en 4-dagars fotoresa till Malören och Haparanda Sandskär med en av Sveriges främsta naturfotografer Peter Rosén. Peter har guidat fotogrupper sedan 2001 och har endast fått 5 stjärniga recensioner via TripAdvisor. Turen inkluderar landskaps, fågel, djur, makro och drönarfotografering med möjligheter att också utveckla sina filmkunskaper. Vi möter upp dig vid tåget, flyget eller ditt hotell i Luleå. På vägen till Malören gör vi ett fotostopp för att försöka fotografer norna eller guckusko. Vi bor och äter bra i Lotsstugan på Malören. Förvänta dig inte lyx men däremot ett fantastiska vyer och närhet till fin fotografering. Vi har Canonkameror, objektiv mellan 14-500mm och stativ till alla som behöver låna. Följ med på en fin resa och kom hem med bilder som du drömt om.
Denna tur guidas av fotografen Peter Rosén. Peter är heltidsfotograf och har fotograferat norrsken sedan 1999. Han har publicerat 2 fotoböcker Aurora Borealis i Lappland och Midnattssol över Lappland. Peter har bott i Luleå sedan 2015 och besökt öarna vid 3 tillfällen tidigare och kan området väl.

Natur, kultur och fotoguidning

Din guide kommer att vara fotografen Peter Rosén. Hans bakgrund är som biolog och docent i miljövetenskap men arbetar sedan 2012 som heltidsfotograf. Peter har guidat fototurer i Abisko och Finland sedan 2001 och erbjuder dig fotokurs i landskap, fågel, djur och makrofotografering. Peter tar med ett flytgömsle, en mängd kamerautrustning och drönare som demonstreras och får användas av deltagarna. Peter kommer också att ge dig hela historien bakom dina vackra bilder! Berättelser om den fina naturen och den spännande kulturen som finns i Lappland är en viktig del av varje tur. Peter kommer att berätta om ölivet, kulturen och naturen i denna särpräglade del av Sverige som anpassat sig till det tuffa klimat som finns på öarna.

Vi har fotoutrustningen du behöver

Vi sponsras av Canon och Manfrotto och kan erbjuda SLR-kameror, objektiv (14-500mm) och stativ – utan extra kostnad.

VI KAN HJÄLPA DIG ATT FÖRLÄNGA DIN TUR

Vill du förlänga din tur i Norrbotten så hjälper vi dig gärna med förslag och bokningar.

PROGRAM FÖR FOTOTUREN

 • 12:00 – 13:00
  Peter Rosén möter upp dig vid flygplatsen, tågstationen eller ditt hotell i Luleå. Vi kör gemensamt till en plats som är bra för norna eller guckusko och hoppas att den blommar fint. Vi åker sedan vidare till hamnen i Kalix där Patrik möter upp oss med sin båt. Incheckning vid Malören.
  17:00 – 17:30
  Peter ger en introduktion till ön Malören och går igenom programmet. Du får låna kamerautrusning och objektiv från 14-500mm samt flytgömsle finns tillgängligt.
  17:30
  3 rätters middag med lokala specialiteer vid Lotsstugan. Dryckespaket kan köpas för de som önskar
  19:30 – 00.00
  Vi går runt fritt på ön och fotograferar landskap, fåglar och blommor. Peter finns hela tiden till hands för frågor. Om ljuset är fint så kan vi fotografer fram till nästa morgon.
 • 09:30 – 13:30
  Beroende på ljuset så väljer vi att fotografera utomhus eller har bildkritik inomhus.
  14:00 – 16:30
  Nerladdning av bilder och tillgång till en bastu vid ditt boende. Vi är flexibla under dagen så vi använder den finaste tiden för fotografering utomhus.
  16:30 – 17:30
  Peter är tillgänglig för individuella frågor på de bilder du tagit.
  17:30
  Middag tillsammans med de andra deltagarna och Peter. Dryckespaket erbjuds mot en extra kostnad.
  19:30 – 00:00
  Vi upprepar gårkvällen program och vi styr tiden och typ av fotografering efter väder och vind.
 • 09:30 – 16:00
  Efter frukosten packar vi våra fotoryggsäckar och åker med Patrik över till Haparanda Sandskärs nationalpark. Det är en ytterligare en mycket speciell ö med allt från gamla tallskogar, långa sandstränder, gott om hare och stora älgar. På ön finns också ett gammal kapell och äldre bebyggelse som inbjuder till fotografering.
  17:30
  Vi äter middag över öppen eld på Sandskär.
  19:30 – 22:00
  Vi fortsätter fotografering på Sandskär och hoppas på fint kvällsjus innan vi åker tillbaka till vårt boende på Malören.
 • 09:30 – 11:30
  Vi fortsätter upptäcka Malören och kanske du nu fått så mycket bilder att du kan unna dig en dig ett par timmar på stranden, fågelskådning eller bara läsa en bok. Det finns också tid för individuella frågor till Peter.
  12:00 – 13:00
  Lunch vid Lotsstugen.
  14:00 – 14.30
  Utcheckning och sen båttransport till fastlandet igen. Vi tar minibussen tillbaka till Luleå.
  17:30
  3 rätters middag med de andra deltagarna och Peter vid ditt hotell.
  19:30 – 00:00
  Antingen tar vi minibussen till en vacker fotoplats eller så utforskar vi nya fina fotoplatser i Abisko nationalpark med vår snöskoter (du sitter på en släde). Kanske åker vi till de norska fjordarna. Genom att vara flexibel ökar vi chansen att lyckas med fina norrsken. Norrsken, natten och astrofotograferingskursen fortsätter steg för steg och vi arrangerar nya bilder. Återgå till ditt hotell i Abisko kring midnatt.

VARFÖR SKA DU VÄLJA OSS FÖR DITT NÄSTA FOTOÄVENTYR?

Vi gör verkligen allt vi kan för att ni ska trivas med oss och vi är glada över att ha fått utmärkelsen TripAdvisors Certificate of Excellence Award 2014-2020 och är det högst rankade fotoreseföretaget i Sverige på TripAdvisor. Vi har kört fotokurser i Abisko och Finland sedan 2001 och är sponsrade av både Canon och Manfrotto. Vi tar max 7 gäster per guide vilket gör att du får mycket tid med din fotoguide.

Vår idé är att du har kommit till oss för en gång i livet upplevelse och vi kommer att göra allt vi kan för att uppfylla din dröm att se och fotografera det fina ljuset i norr på ett trevligt sätt.

Bli inspirerad och se Peter Roséns bilder här: LapplandMedia

FOTOTUREN INKLUDERAR

3 nätter vid Malören Lodge. Helpension från middag dag 1 till lunch dag 4. Gourmet 3 rättersmiddagar skapade med lokala specialiteer första kvällen. Bra gluten fri, vegetarisk och vegansk mat finns som alternativ och anges vid bokningen.
4 dagar och nätter med fotografering.
Alla transporter från Luleå till Malören och Haparanda Sandskär.
Dagtur till Haparanda Sandskär (om vädret tillåter).
Tillgång till flytgömsle och demonstration av drönare.
Inomhusteori hur du bäst redigerar dina bilder i datorn. Vi diskuterar också bildkomposition och kan gå igenom makrostackning, RAW hantering, optimering av bilder, panoramafotografering samt filmning med din kamera mm.
Fritt wifi vid ditt hotell. Räkna dock med dålig täckning.
Vi rekommenderar att du tar med din egen bärbara dator och din egen kamera. Canon SLR-kameror och linser från 14-500mm kommer också att finnas tillgängliga.

INFORMATION OM RESAN

 • 18 år eller äldre +

  Min. ålder 18 år (vi vill alltid prata med dig om yngre människor vill fälja med på resan). Alla aktiviteter är lätta. Resplanen kan ändras på grund av oförutsedda förhållanden.
 • Endast 7 deltagare

  Liten grupp med max 7 gäster så att vi kan vara flexibla som möjligt och få möjlighet att ställa dina egna personliga frågor kring exempelvis fotografering.

Ej inkluderat

 • Reseförsäkring (se till att ha avbokningsskydd vid tex ev. sjukdom), flyg eller tågbiljetter till Luleå, läsk eller alkoholhaltiga drycker vid Lotsstugan.
 • Bokningsregler


© 2020 Peter Rosén/Lappland Media AB
All rights reserved