Fotoresa

Malören & Haparanda Sandskär

4 Dagar, Allt inkluderat

Datum 2022

Skicka gärna en intresseanmälan via info@lapplandmedia.se så får ni uppdateringar om turen.

FOTORESANS HÖJDPUNKTER

 • Upplev midnattssol och två av Sveriges mest säregna öar Malören och Haparanda Sandskär långt ute i Bottenviken.
 • Utveckla din fotografering med Peter Rosén som din fotoguide. Vi går igenom landskap, djur, fågel, drönar och makrofotografering.
 • Max. 7 deltagare för en genuin upplevelse.
 • Fokus blir på att fotografera men vi går också igenom bildredigering i photoshop och lightroom och andra redigeringsprogam vid önskemål.
 • Tillgång till stort urval av Canon objektiv inkl. långa teleobjektiv som 400:2.8 och 500:4.0 för djur och fågel. Ni har också tillgång till flytgömsle och Peter gör en demonstration av drönarfotografering.
 • Möjlighet att lära sig mer om att filma med din systemkamera.
 • Tillgång till vedeldad bastu och fina sandstränder precis intill ditt boende.
 • Helpension med boende i Lotsstugan på Malören, vedeldad bastu, alla transporter från flygplatsen eller tågstationen i Luleå t.o.r. Malören och Haparanda Sandskär.
Äntligen finns chansen att besöka Malören som ligger längst ut i Luleå och Kalix skärgård. Med sin fyr från 1852 är Malören en av Sveriges mest säregna öar. Vi besöker både Malören som är ett naturreservat och nationalparken Haparanda Sandskär. Båda öarna är unika och exklusiva resmål för den som vill uppleva havets lugn, tystnad, men ändå ha möjlighet till fina upplevelser och fotografering.
Fotoresan är på 4 dagar och din fotoguide är Peter Rosén som bor i Luleå. Peter har arrangerat guidade fotoresor sedan 2001 och har fått utmärkelsen TripAdvisor Certificate of Excellence Award 2014-2020. Resan inkluderar landskaps, fågel, djur, makro och drönarfotografering med möjligheter att utveckla dina filmkunskaper. Peter möter upp dig vid tåget, flyget eller ditt hotell i Luleå. På vägen till Malören gör vi ett fotostopp för att försöka fotografer norna eller guckusko. Vi bor och äter bra i Lotsstugan på Malören. Förvänta dig inte lyx men däremot fantastiska vyer och närhet till fin fotografering. Vi har Canonkameror, objektiv mellan 14-500mm och stativ till alla som behöver låna. Följ med på en fin resa och kom hem med bilder som du drömt om.

Natur, kultur och fotoguidning

Peter Rosén är heltidsfotograf sedan 2012 och har publicerat 2 fotoböcker Aurora Borealis i Lappland och Midnattssol över Lappland. Han bor sedan 2015 i Gammelstad utanför Luleå och har besökt öarna vid 3 tillfällen tidigare och kan därför området väl. Peters bakgrund är som biolog och docent i miljövetenskap och Peter kommer att kunna ge dig hela historien bakom dina vackra bilder! Berättelser om den fina naturen som anpassat sig till det tuffa klimatet och den spännande kulturen som finns i Bottenviken är en viktig del av varje tur.

Vi har fotoutrustningen du behöver

Vi sponsras av Canon och Manfrotto och kan erbjuda SLR-kameror, objektiv (14-500mm) och stativ utan extra kostnad.

VI KAN HJÄLPA DIG ATT FÖRLÄNGA DIN TUR

Vill du förlänga din tur i Norrbotten så hjälper vi dig gärna med förslag och bokningar.

PROGRAM FÖR FOTORESAN

 • 12:00 – 13:00
  Peter Rosén möter upp dig vid flygplatsen, tågstationen eller ditt hotell i Luleå. Vi kör gemensamt till en plats som är bra för orkideerna norna eller guckusko och hoppas att de blommar fint. Vi åker sedan vidare till hamnen i Kalix där Patrik möter upp oss med sin båt. Incheckning vid Malören Lodge.
  17:00 – 17:30
  Peter ger en introduktion till ön Malören och går igenom programmet. Du får låna kamerautrusning och objektiv från 14-500mm samt flytgömsle för fågelfotografering.
  17:30
  3 rätters middag med lokala specialiteer vid Malören Lodge. Dryckespaket kan köpas för de som önskar.
  19:30 – 00.00
  Vi går runt fritt på ön och fotograferar landskap, fåglar och blommor. Peter finns hela tiden till hands för frågor. Om ljuset är fint så kan vi fotografer fram till nästa morgon. Vi låter ljuset styra våra dagar och nätter.
 • 09:30 – 13:30
  Beroende på ljuset så väljer vi att fotografera utomhus eller har bildkritik inomhus.
  14:00 – 16:30
  Nerladdning av bilder och tillgång till en bastu vid ditt boende. Vi är flexibla under dagen så vi använder den finaste tiden för fotografering utomhus.
  16:30 – 17:30
  Peter är tillgänglig för individuella frågor på de bilder du tagit (vilket han alltid kommer att vara).
  17:30
  Middag tillsammans med de andra deltagarna och Peter. Dryckespaket erbjuds mot en extra kostnad.
  19:30 – 00:00
  Vi upprepar gårkvällen program och vi styr tiden och typ av fotografering efter ljuset.
 • 09:30 – 16:00
  Efter frukosten packar vi våra fotoryggsäckar och åker med Patrik över till Haparanda Sandskärs nationalpark. Det är ytterligare en mycket speciell ö med allt från gamla tallskogar, långa sandstränder, gott om hare och stora älgar. På ön finns också ett gammalt kapell och äldre bebyggelse som inbjuder till fotografering.
  17:30
  Vi äter middag över öppen eld på Haparanda Sandskär.
  19:30 – 22:00
  Vi fortsätter fotografering på Haparanda Sandskär och hoppas på fint kvällsjus innan vi åker tillbaka till vårt boende på Malören.
 • 09:30 – 11:30
  Vi fortsätter upptäcka Malören och kanske du nu fått så mycket bilder att du kan unna dig en dig ett par timmar på stranden, fågelskådning eller bara läsa en bok. Det finns också tid för individuella frågor till Peter.
  12:00 – 13:00
  Lunch vid Malören Lodge.
  14:00 – 14.30
  Utcheckning och sen båttransport till fastlandet igen. Vi tar minibussen tillbaka till Luleå.

VARFÖR SKA DU VÄLJA OSS FÖR DIN NÄSTA FOTORESA?

Vi gör verkligen allt vi kan för att ni ska trivas med oss och vi är glada över att ha fått utmärkelsen TripAdvisor Certificate of Excellence Award 2014-2020 och är det högst rankade fotoreseföretaget i Sverige på TripAdvisor. Vi har kört fotokurser i Abisko och Finland sedan 2001 och är sponsrade av både Canon och Manfrotto. Vi tar max 7 gäster per guide vilket gör att du får mycket tid med din fotoguide.

Vår idé är att du har kommit till oss för en genuin upplevelse och vi kommer att göra allt vi kan för att uppfylla din dröm att se och fotografera det fina ljuset i norr på ett trevligt sätt.

Bli inspirerad och se Peter Roséns bilder här: Lappland Media

FOTORESAN INKLUDERAR

3 nätter vid Malören Lodge. Helpension från middag dag 1 till lunch dag 4. Gourmet 3 rättersmiddagar skapade med lokala specialiteer första kvällen. Bra glutenfri, vegetarisk och vegansk mat finns som alternativ och anges vid bokningen.
4 dagar och nätter med fotografering.
Alla transporter från Luleå till Malören och Haparanda Sandskärs nationalpark.
Dagtur till Haparanda Sandskärs nationalpark.
Tillgång till flytgömsle och demonstration av drönare.
Inomhusteori om hur du bäst redigerar dina bilder i datorn. Vi diskuterar också bildkomposition och går igenom makrostackning, RAW hantering, optimering av bilder för webb och sociala medier, panoramafotografering samt filmning med din kamera mm.
Fritt wifi vid din lodge. Räkna dock med dålig täckning ute på ön.
Vi rekommenderar att du tar med din egna bärbara dator och din egen kamera. Canon SLR-kameror och linser från 14-500mm kommer också att finnas tillgängliga för utlåning.

INFORMATION OM RESAN

 • 18 år eller äldre +

  Min. ålder 18 år (vi vill alltid prata med dig om yngre människor vill följa med på resan). Alla aktiviteter är lätta. Resplanen kan ändras på grund av oförutsedda förhållanden.
 • Endast 7 deltagare

  Liten grupp med max 7 deltagare så att vi kan vara flexibla som möjligt och du får möjlighet att ställa dina egna personliga frågor kring exempelvis fotografering eller den natur vi vistas i.

Ej inkluderat

 • Reseförsäkring (se till att ha avbokningsskydd vid ev. sjukdom), flyg eller tågbiljetter till Luleå, läsk eller alkoholhaltiga drycker vid Malören Lodge.
 • Bokningsregler


© 2023 Peter Rosén/Lappland Media AB
All rights reserved