Uppdrag bild & film

Har ni behov av en reklamfilm eller bilder från Luleå och Lappland? Jag utför gärna uppdrag som bygger på fint ljus och genuint innehåll från natur, kultur och friluftsliv! Med drönare och Canons bästa kameror och stor passion för Lapplands natur och ljus skapar jag bilder och film som stärker ert varumärke. Det som kännetecknar mina bilder och filmklipp är:

  • Fint eller dramatiskt ljus
  • Enkelhet, äkthet och genuint innehåll
  • Stillhet och action

Jag har jobbat med bild och film och svenska Lappland som arbetsområde i över 20 års tid och har kontor både i Luleå och Abisko. Det centrala i både film och stillbilder är det lappländska ljuset som fylls med innehåll från olika friluftsaktiviteter, samisk kultur, djur eller landskap och jag tar uppdrag kring motiv jag brinner för. Jag är sponsrad av Canon och kan erbjuda högklassig utrustning för uppdrag. Med en drönare kan jag flyga på upp till 120 meters höjd och få fina perspektiv på bilder och film. Naturligtvis har jag tillstånd från för foto/film från luften samt ansvarsförsäkring via Inter-Hanover. Se Transportstyrelsens lista på godkända företag för drönarfotografering. Med en motoriserad rigg/räls går det att få kontroll på rörelser i film och time lapse filmer. Peter Rosén har god kunskaper i 2.5D animeringar, avancerad time lapse, filmredigering i adobe premiere pro samt photoshop. Jag hanterar enkel ljudupptagning och redigering själv men för mer avancerad ljudläggning så samarbetar jag med andra företag i regionen.

Är ni sent ute med er film idé? Kanske det är sommar men ni vill ta med vinterscener? Jag har ett stort arkiv av både bilder och film som kan användas till att höja nivån ett par steg. Filmen ovan beskriver det jag är bäst på ”ljuset i lappland” och innehåller avancerad time lapse, 2.5D animeringar från stillbilder, morfade stillbilder samt drönarscener.

——————————————-

Det blir alltmer populärt att ta filmer och bild med drönare. LapplandMedia AB kan erbjuda uppdrag med DJI Inspire 1 Pro med en x5 kamera samt utbytbara objektiv 12 och 45mm (motsvarar 24 och 90mm på en fullformatskamera). Kameran erbjuder hög kvalité på både bild och film. Kameran filmar i 4K och vi kan skapa panoramabilder för roligare perspektiv.

Ibland kan det bara bra att ha tillgång till flera kameror samtidigt. LapplandMedia är sponsrad av Canon och kan därför erbjuda ett brett utbud av stillbild och filmkameror. Första kameran är en Canon 1DX Mark II och objektiv från 14-700mm.


För film och time lapse är det roligare om kameran kommer i rörelse. Därför kan jag erbjuda en motoriserad räls som går att programmera för mer avancerad time lapse filmer. Jag har också en glidecam för enklare förflyttningar av kameran.