Uppdrag bild & film

Har ni behov av bilder och film från Luleå och Lappland? Peter Rosén har jobbat med bild och film och svenska Lappland som arbetsområde i över 20 års tid och har kontor både i Luleå och Abisko. Det centrala i både film och stillbilder är det lappländska ljuset som fylls med innehåll från olika friluftsaktiviteter, samisk kultur, djur eller landskap och jag tar uppdrag kring motiv jag brinner för. Med DJIs bästa drönare Inspire 2 och Canons bästa kameror (1DX Mark II) och stor passion för Lapplands natur och ljus skapar jag bilder och film som stärker ert varumärke. Med Inspire 2 drönaren filmas allt i 4-5.2K i Apple ProRes eller Cinema DNG. Med Canon 1DX Mark II filmas allt i .MOV med hög bitrate.

Det som kännetecknar Peters bilder och filmklipp är:

  • Fint eller dramatiskt ljus
  • Enkelhet, äkthet och genuint innehåll
  • Stillhet och action

Jag är sponsrad av Canon och kan erbjuda högklassig utrustning för uppdrag. Med en drönare kan jag flyga på upp till 120 meters höjd och få fina perspektiv på bilder och film. Det går ocskå att skapa time lapse eller hypelapse filmer från drönaren. Naturligtvis har jag tillstånd från för foto/film från luften samt ansvarsförsäkring via Svedea.

Med en motoriserad rigg/räls går det att få kontroll på rörelser i film och time lapse filmer. Peter Rosén har god kunskaper i 2.5D animeringar, avancerad time lapse, filmredigering i adobe premiere pro samt photoshop. Jag hanterar enkel ljudupptagning och redigering själv men för mer avancerad ljudläggning så samarbetar jag med andra företag i regionen.

Är ni sent ute med er film idé? Kanske det är sommar men ni vill ta med vinterscener? Jag har ett stort arkiv av både bilder och film som kan användas till att höja nivån ett par steg. Filmen ovan beskriver det jag är bäst på “ljuset i lappland” och innehåller avancerad time lapse, 2.5D animeringar från stillbilder, morfade stillbilder samt drönarscener.

——————————————-

Bildbyrå Lappland

Det blir alltmer populärt att ta filmer och bild med drönare. LapplandMedia AB kan erbjuda uppdrag med DJI Inspire 2 en x5s kamera samt utbytbara objektiv 12, 15 och 45mm (motsvarar 24, 30 och 90mm på en fullformatskamera). Kameran erbjuder hög kvalité på både bild och film. Kameran filmar i 5.2K i formaten Apple ProRes eller Cinema DNG för att underlätta efterredigeringen. Peter Rosén kan även skapa panoramabilder för roligare perspektiv, timelapse eller hypelapse filmer från luften.

Ibland kan det bara bra att ha tillgång till flera kameror samtidigt. LapplandMedia är sponsrad av Canon och Manfrotto och kan därför erbjuda ett brett utbud av stillbild och filmkameror. Huvudkameran är en Canon 1DX Mark II med objektiv från 14-700mm. LapplandMedia har också specialutrustning för stora panoramabilder och makrofotografering för att full kontroll av skärpedjup.

För film och time lapse är det roligare om kameran kommer i rörelse. Därför kan jag erbjuda en motoriserad räls som går att programmera för mer avancerad time lapse filmer. Jag har också en glidecam för enklare förflyttningar av kameran.

Norrsken

film Norrbotten

Canon kamera
Bildbyrå Lappland