Om Photo Adventures

PhotoAdventures_LapplandMedia

 

Fotografen bakom företaget
Som forskare i miljövetenskap bosatte jag mig i Abisko. Där blev de storslagna fjällen och den vildmark som omgav min arbetsplats snabbt föremål för min favorithobby, och jag började fånga den ständigt föränderliga skönheten i det subarktiska landskapet på bild. Mitt miljöintresse och passion för fotografering ledde till att jag 1996 startade företaget RosénMedia.

Att fånga Lapplands själ
Med mina bilder vill jag förmedla det Lappland som jag är mest stolt över: det orörda landskapet med dess flora och fauna samt naturfenomen som Aurora Borealis och midnattssolen, som båda skänker extra skönhet åt sina säsonger. Lägg sedan till den mänskliga dimensionen av Lappland. Skratt, stillhet, lekfullhet och äventyr – vårt samspel med naturen runt omkring oss.

I över 20 års tid har jag levererat bilder och film till uppdragsgivare runt om i världen och har medverkat i mer än 100 tidskrifter samt i tv-sändningar, böcker och annan marknadsföring. Jag levererar även regelbundet fotografier till artiklar, bildspel och diverse marknadsföring. Är du på jakt efter unika bilder från Lappland? Ta en titt i bildarkivet!

Välkommen till Lappland –här är ett smakprov.

Äventyret växer
För att markera en ny era i mitt eget äventyr som fotograf döptes RosénMedia under 2012 om till LapplandMedia AB, ett namn som bättre förmedlar företagets fokus. Samtidigt utökades verksamheten till att även erbjuda exklusiva, guidade fotokurser med inriktning mot norrsken, samisk kultur och midnattssol. Dessa kurser är sponsrade av Canon och Manfrotto och är en del av Canons fotoskola, vilket ger deltagarna möjlighet att testa kameror, objektiv och stativ utan att behöva köpa dem själva. Kurserna sker inom Lappland PhotoAdventures, en del av LapplandMedia AB.

Jag är också stolt över min första bok, utgiven på eget förlag. Norrskenet har varit ett favoritmotiv i många år, och med boken Aurora Borealis i Lappland ville jag förmedla den vördnad vi känner inför det magiska ljusspelet. Aurora Borealis i Lappland såldes i över 4 000 exemplar innan den ens publicerats, vilket visar en av styrkorna med att vara verksam i ett Lappland, där nätverken är starka och turistnäringen går på högvarv. 2016 kom jag ut med min andra fotobok Midnattssol över Lappland som speglar livet från sista norrskenet på våren till höstfärgerna i september.

Med LapplandMedia AB är jag precis där jag vill vara, redo att leverera vackra scener, äventyr och stillhet från Lappland. Något att uppleva, antingen i verkligheten eller genom ett fotografi.

Välkommen som betraktare, bildköpare eller kommande gäst! Bläddra i bildarkivet och upplev det som jag i Lappland är som mest stolt över. Kanske träffas vi snart vid foten av fjället?
Peter Rosén