Aktiviteter i Abisko

STF Abisko fjällhotell :Abisko Mountain Station, Swedish Lapland
Abisko Turiststation och Lapporten. Foto Peter Rosén

 

Intresset för aktiviteter i Abisko och nationalparken har vuxit enormt under de senaste åren. Abisko beskrivs ofta som den bästa plats i världen att se både norrsken och midnattssol på. Följ Lappland Media & Photo Adventure på en oförglömlig och lärorik fotokurs eller ta rygg på en av Abiskos tre auktoriserade bergsguider för isklättring eller helikopterskidåkning. I Abisko finns även möjligheter till hundspann, isfiske, snöskovandring, längdåkning och utförsåkning. För ett enklare äventyr kan du ta linbanan upp till Aurora Sky Station för en kopp kaffe och njuta av vyerna över Torneträsk.

Nedan kan du läsa om Abisko turiststation och Abisko Mountain Lodge, två bra utgångspunkter för att uppleva det bästa i regionen, från avkopplande fjällturer till extrema äventyr för de mer adrenalinsugna.

STF Abisko Turiststation
Abisko turiststation ligger mitt i Sveriges första nationalpark. Stationen drivs av Svenska turistföreningen och har cirka 300 bäddar med både hotell- och vandrarhemsstandard. På senare år har stationen blivit känd för sitt besöksmål uppe på fjället: Aurora Sky Station. Med kafé och restaurang är detta en perfekt plats för att skåda norrsken på vintern eller njuta av midnattssol under sommaren. Kungsleden, som har sin norra ändpunkt vid Abisko turiststation, sträcker sig från Abisko till Hemavan i södra Lappland. Abisko turiststation är även känd för sin skidåkning: Nuolja Offpist.
>>STF Abisko Turiststation

Abisko Mountain Lodge
”Du har hittat hem till ömmande fötter, pumpande lårmuskler, glatt tjoande på alla språk, sjuka skämt, och service du inte bad om men som finns där ändå. Obändiga bergsmassiv som inte bryr sig ett dugg om din existens. Tillståndet är allt det där. I ögonblicket när du ser ut över Lapporten och minns dagen.”

Så skriver Abisko Mountain Lodge på sin hemsida. Och det stämmer. På plats finns ägarna, entusiasterna Mina Dahl och bergsguiden Dick Johansson. Med utsökt gourmetmat och aktiviteter utöver det vanliga så kommer du garanterat att trivas i deras närvaro.
>>www.abiskomountainlodge.se

Arctic Peak

Hundspann och skoterturer. De erbjuder dagsturer hela vintern. Detta företag samarbetar vi med för våra norrskensturer.

>>Arctic Peak

Abisko.net Vandrarhem och huskies
Ett mycket populärt familjeföretag som nu expanderar sin verksamhet med ännu fler bäddar. Vill ni komma åt ett billigt vandrarhemsboende i Abisko kombinerat med fantastiskt hundspannsäventyr kontakta då gärna entusiasterna Tomas och Andreas.

>>Abisko.net

Activities in Abisko

Snöskoter, isfiske eller is bowling. Roger Aktiviteter i Abisko har äventyr för dig. Aktiviteter året runt i Abisko och dess omgivningar.

>>Activities in Abisko