Om Lappland Media och Peter Rosén

Peter Rosen
Peter Rosen

Peter Rosén – fotografen bakom Lappland Media & Photo Adventures – din Mediaproducent  i Lappland
Som biolog och forskare i miljövetenskap bosatte jag mig i Abisko. Där blev de storslagna fjällen och den vildmark som omgav min arbetsplats snabbt föremål för min favorithobby, och jag började fånga den ständigt föränderliga skönheten i det subarktiska landskapet på bild. Mitt intresse och passion för fotografering och fin natur ledde till att jag 1996 startade företaget RosénMedia.

Att fånga Lapplands själ
Med mina bilder vill jag förmedla det Lappland som jag är mest stolt över: det orörda landskapet med dess flora och fauna samt naturfenomen som norrsken och midnattssol, som båda skänker extra skönhet åt sina säsonger. Lägg sedan till den mänskliga dimensionen av Lappland. Skratt, stillhet, lekfullhet och äventyr – vårt samspel med naturen runt omkring oss.

Under över 20 års tid har jag levererat bilder till uppdragsgivare runt om i världen och har medverkat i mer än 100 tidskrifter samt i tv-sändningar, böcker och annan marknadsföring. Jag levererar även regelbundet fotografier till artiklar, bildspel och diverse marknadsföring. Är du på jakt efter unika bilder från Lappland? Välkommen till Lappland –här är ett smakprov.

Äventyret växer
För att markera en ny era i mitt eget äventyr som fotograf döptes RosénMedia under 2012 om till LapplandMedia AB, ett namn som bättre förmedlar företagets fokus. Samtidigt utökades verksamheten till att även erbjuda exklusiva, guidade fotokurser med inriktning mot norrsken, samisk kultur och midnattssol. Dessa kurser är sponsrade av Canon och Manfrotto och är en del av Canons fotoskola, vilket ger deltagarna möjlighet att testa kameror, objektiv och stativ utan att behöva köpa dem själva. Kurserna sker inom Lappland Photo Adventures, en del av Lappland Media AB.

Fotoböcker, smycken och andra souvenirer
Jag är också stolt över mina båda böcker, utgivna på eget förlag. Norrskenet har varit ett favoritmotiv i många år, och med boken “Aurora Borealis i Lappland” ville jag förmedla den vördnad vi känner inför det magiska ljusspelet. Aurora Borealis i Lappland såldes i över 4 000 exemplar innan den ens publicerats, vilket visar en av styrkorna med att vara verksam i ett Lappland, där nätverken är starka och turistnäringen går på högvarv. 2016 kom andra boken ut Midnattssol över Lappland. Bilder på djur, natur och samisk kultur varvas med poetiska dikter och faktatexter om Lappland skrivna av Lisa Holmström. Boken speglar livet i Lappland från sista norrskenet under vårvintern till höstfärgerna i september. Vi tillverkar även smycken, vykort, fototavlor, kylskåpsmagneter mm till butiker i framförallt Sverige.

Med Lappland Media AB är jag precis där jag vill vara, redo att leverera vackra scener, äventyr och stillhet från Lappland. Något att uppleva, antingen i verkligheten eller genom ett fotografi.

Välkommen som betraktare, bildköpare eller kommande gäst! Bläddra i bildarkivet eller bland souvenirer och smycken och upplev det som jag i Lappland är som mest stolt över.

Kanske träffas vi snart vid foten av fjället?

Peter Rosén