Integritetspolicy

LapplandMedias behandling av dina personuppgifter

Vi sätter stort värde på våra kundrelationer och tycker att det är viktigt att kunna kommunicera med dig och ditt företag på ett bra sätt. Det innebär att vi sparar dina personuppgifter och behandlar dem enligt den nya dataskyddsförordning GDPR, som gäller från och med 25 maj 2018. GDPR står för General Data Protection Regulation. Det är ett EU-anpassat dataskyddsdirektiv som ska skydda vår personliga integritet när personuppgifter behandlas. I Sverige ersätter GDPR den gamla personuppgiftslagen (PUL).

LapplandMedia AB säljer bilder och video för såväl kommersiellt som redaktionellt bruk. För att göra det möjligt har vi ett online bibliotek där vi visar upp bilder via LapplandMedia.se med sökbara metadata så att potentiella köpare enkelt ska kunna hitta den bild de söker. Enligt GDPR artikel 6.f har vi laglig grund att göra det.

För i stort sätt samtliga bilder med lätt identifierbara personer på Image Bank finns ett samtycke till att bilderna används i reklamsammanhang. Detta framgår intill bilden med ”Model Release:  JA”.  Dessa bilder får användas i i både redaktionella och i reklamsammanhang. Via Image Bank finns enstaka bilder med stora folksamlingar  och då gäller regler för redaktionell användning och konstnärligt bruk enligt tryckfrihetsförordningen och lagen om yttrandefrihet. Eftersom dessa bilder saknar samtycke från samtliga individer får bilden endast användas i redaktionella/konstnärliga syfte. Det är upp till användaren/kunden att följa dessa regler och vi hjälper naturligtvis er att informera om det finns begränsningar i användning av någon bild. Vår integritetspolicy värna både om dig som kund och de modeller vi använder på bilderna.

Vilka personuppgifter sparar vi?

När du registrerar dig som kund på LapplandMedias hemsida för att beställa produkter eller bilder samlar vi in och sparar dessa uppgifter kring dig eller det företag du representerar:

  • Kontaktinformation som namn, adress, telefonnummer och e-postadress.
  • Kunddata som användarnamn och lösenord samt detaljer om dina beställningar och innehåll som du licensierar från oss.
  • Inga uppgifter kring dig som person lämnas ut till tredje part utan ditt medgivande.
  • Du kan när som helst be oss ta bort alla uppgifter kring dig som person i vårt register eller ta bort bilder där du finns med på genom att skicka en epost till info@lapplandmedia.se

Vad används våra uppgifter om dig till?

LapplandMedia samlar in information om dig för att kunna tillhandahålla de tjänster vi utvecklat på webbplatsen och som syftar till att underlätta i ert arbete att hitta bilder och filmklipp ni behöver. Informationen kan också användas för att skicka ut nyhetsbrev vilket görs högst 5 gånger per år.  I nyhetsbreven går det att avregistrera sig och då upphör nyhetsbreven att komma till dig. Vi använder även adress för att kunna leverera produkter och tjänster till er och administrera beställningar.

Cookies

LapplandMedia.se använder sig av två typer av cookies, permanenta och sessions-cookies. De permanenta lagras under en längre period medan sessions-cookies används vid det tillfälle du besöker sidan och försvinner när du stänger hemsidan. I din webbläsare kan du själv ställa in hur cookies får hanteras av webbplatser.

Kontaktuppgifter

LapplandMedia AB har organisationsnummer 556913-1864 och är ansvarig för personuppgifterna. Vill ni få ytterligare information om hur vi hanterar uppgifter kring dig så är du välkommen att skicka en epost på info@lapplandmedia.se eller ringa VD Peter Rosén på 070-333 8883.

LapplandMedia AB